Niin on reilu kolome kuukautta vappaata elämää takana, viikko vielä ja ens maanantaina tähän aikaan istuttaan perhoset massussa auditoriossa ja alotellaan saamaan pää pyörälle kaikesta uuesta ja ihmeellisestä opiskelluun ja uuteen allaan liittyvästä. Ajatukset ittellä jo koulussa, vaikka pittäishän tästä vikasta viikosta nyt vielä osata nauttia täysin siemauksin. Mulla on vaan niin hyvä kesä takana, monipuolista touhua, usseempia uusia kokemuksia ja ihimisiä osunu matkalle, on rullakiekon maaliman mestaruuskisoista kisatoimistojuttuloista lasten leirille ohjaajaksi, on luovan kirjottamisen kurssia ja juhannusmökkeilyä, on aaceedeecee-rokkikeikkaa, on farkkusohovarojektia, on kesäteatterireissua... Kaikennäköstä. Oikein on ollu hyvä kesä. Johan tästä jo joutas.

Aattelin eilen,jotta tännään viimesen joutenoloviikon kunniaksi puunaan kotomme oikein hyvästi. Jotta alotan heti aamusta. Pistän kaiken paikoilleen, imuroitten ja kuuraan lattiat ja pöytäpinnat. Paskat. En oo muuta vielä teheny,ku lojunu sohovalla. Koirat käytin.

Mutta minusta oli niin ihana aamulla ennen poikasten kouluun lähtöö makkoilla tässä sohovalla, ku molemmat poikaset köpsähti kainalloon. Löhöttiin hetki kolomestaan, ei ees mittään ihmeempiä höpötelty. Oltiin vaan kiireettä. Ja sit he menivät yläkertaan leikkiin. Tai siis räpsiin kännykällä kuvia hotweelsseistään,joita siunaantunnu vuosien varrella muutama sata kipaletta. Niin pikkuautoleikitkin heillä iän myötä pikkuhilijaa muuttuu. Mut oon onnellinen,jotta vielä leikkiivät. Ei ne ennää kauaa leiki, niistä tullee teinejä, sit kiinnostaa ihan eri jutut. Niin se vaan mennee. Osa poikasteni ikäsistä jo jättää leikit, mikä mun mielestä liian aikasta. Lapsien pittää saaha olla lapsia niin kauan,kuin ne on lapsia. Mutta juu, aion nauttia niitten kainalloon könyämisistä niin kauan,kun sitä mulle suodaan. Kohta ei äitiä haluta ees halata,ku äärimmäisessä häjässä.

Kattelin myös digidigin tallenuksilta sinkkudieettiohojelmaa. Hölömö ohojelma, ihan liian pintapiirteinen oli tuotos. Mutta se niille sinkuille lopuksi tehty muodonmuutos vaatteilla ja hiuksilla ja meikillä. Semmosesta meikouverista se minäki oon haaveillu ihan nuoresta asti. Et pääsisin joskus tollasseen juttuun mukkaan. Kroppaa työstän ihan itte ja siihen ossaan tarvittaessa hakkee aina neuvojakkii. Mut tuo vaate-,hius- ja meikkipuoli ihan hukassa ja halluisin tommosseen muodonmuutosjuttuun joskus ihan mielenkiinnosta mukkaan. Kuuluu mun 100-asiaa-mitä-haluan-kokea-ennen-kuin-kuolen-listalleni myöskin. Samdei.

Ehkä mä nyt hilaan persaukseni ylös ja pistän radion päälle ja hihat heiluun. Ehkä.