Eilen oli mun kasiluokkalaisen vanhempainilta livestreamauksella järkättynä. Eka intouvuinkin asiasta, hauskaa, kun saa osallistua omalta sohovalta. Hyvin noppeesti tunnelma kuitennii muuttu.

Tuli vähä semmonen hönttiolo. Tyhjyyeksikkii sitä vois kuhtuu. Tajusin aikast kirkkaasti mitä oon saanu vuosien varrella näistäkin "pakollisista" mennoista. Sosiaalisia hetkiä. Vaikken elläissään oo aktiivisesti osallistunnu vanhempaintoimintaan tahi ollu muutenkaan muitten vanahempien kanssa juuri missään kanssakäymisessä, ni se yks ilta sillon tällön on tuonu mukavan sosiaalisen tapahtuman elämään. 

Varsinki nyt tän panniikkihäiriön ja vuosien varrella erityisherkkyyen voimistumisen myötä oon alakannu vältellä sosiaalisia tilanteita ja tuntemattomia ihimisiä. Vettäyvyn mieluusti nykyään taka-alalle. Ja nyt tää korona vie ne vähäsetkii kontaktit pois. Ni tuli mieleen omalta kohalta semmonen visio, että näinköhän mä ajansaatossa saatan mökkihöperöityä tyystin. Ja entäpä ne ihimiset, jotka on vielä vähemmän muitten kanssa tekemisissä, ni kuinka paljon tämmöset karanteenit syrjäyttää heitä entisestään? Kuinka pöpökammosiksi ihimiset tullee muuttuun tässä ja kuinka näitä sosiaalisia tilanteita tullaan siirtää senkii takia nettiin enenevissä määrin? Ihimisethän ellää jo tosi palijon netin kautta, silläkii sitä yksinäisyyttä sit koetaan ja sosiaalisia tilanteita aletaan lopulta vältellä. Aatellaan, et netin kautta ois kivempi tahi helepompi olla muitten kans tekemisissä, mut oikeesti niitä tilanteita kohtaan on jo heränny asteittain jännittyneisyyttä tahi jopa pelekoo ja tätä ei osata tai haluta nähhä. Netin kautta saa olla just semmonen ku on, saa olla turvassa, omissa suojamuureissaan lymmyillä. Oon tän ittekki jo huomannu ittessäni. Sosiaalisissa tilanteissa ulukomaalimassa on aina kuitennii se riski, ettei tuukkaan nähyksi ja kuulluksi, vaan satutetuksi. Taikka riski sille, että tulleeki nähyksi ja kuulluksi, jopa tykätyksi... Fifty-sixty.. Kumpi on pelottavampaa..

Tää ajatusvirta jätti minnuun ny jonkiin tuntemuksen, josta en ihan saa kiinni. Koitin sitä tässä jo fiilistellä, mutta täijampa jättää tän ny ihavvaa tähän.